Nieuwsbrief

Ma12Nov

Actieweek 'Gezond Binnen' 2018

De actieweek 'Gezond binnen'  loopt dit jaar van 12 tot 16 november 2018 en focust op 'Hou je huis gezond: kies bewust!' 

Wist je dat de lucht in je woning bijna altijd meer vervuild is dan de buitenlucht? Zonder dat je het beseft, vervuil je de lucht binnen door de producten die je gebruikt of nieuwe materialen die je in huis haalt. En dat kan een slechte invloed hebben op je gezondheid. 

Gelukkig kun je er zelf iets aan doen! Door je woning goed te ventileren en verluchten zorg je ervoor dat schadelijke stoffen zich niet opstapelen in je huis. En onze tips kunnen helpen om bewuster producten te kiezen en te gebruiken.

Voor wie?

De algemene bevolking 

Wie kan er aan de slag? 

Lokale besturen, OCMW's, dienstencentra, bib, huisartsen, apothekers, verpleegkundigen, kinderartsen en zorginstellingen, ...

Inspiratie nodig?

Zet de actieweek ‘Woon Gezond. Kies bewust!’ in de kijker op je facebookpagina met een aantal posts.

Publiceer een artikel in je lokaal infoblad, ledenblad of huurderskrantje.

Plaats één van onze roll-up banners (digitale banners of te bestellen via onze website) of wachtzaalpancartes.

Informeer (ver)bouwers hoe ze gezond kunnen (ver)bouwen met de fiches op www.bouwgezond.be

Organiseer de workshop 'Proper thuis' voor je inwoners/leden of voor je thuiszorg- of poetsmedewerkers.

Organiseer een demonstratiewoning waarbij je kan kennismaken met goede en slechte voorbeelden van een gezond binnenmilieu. Dit kan gecombineerd worden met andere thema’s zoals valpreventie.

Wil je graag iets interactief? Wij ontlenen gratis het spel ‘gezondheidsstraat 13’, zodat je op een interactieve manier bewust kan worden van mogelijke gezondheidsrisico’s die huishoudproducten, bouw- en inrichtingsmaterialen en toestellen met zich kunnen meebrengen.

Ga aan de slag met de infofiches voor een gezonde kinderopvang of organiseer voor onthaalouders of kinderopvanginitiatieven de workshop 'Gezond binnen, klein beginnen'.

Een artikel, facebookposts of campagnemateriaal ontvangen? Een vorming of workshop organiseren?

Meer weten?

Neem contact op met onze medisch milieukundige, Ellen Van Gucht.

ellen.vangucht@logodender.be

053 41 75 58

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen