Nieuwsbrief

Zat01Jun
Zon30Jun

Demonstratiewoning Gezond (t)Huis

Pollarestraat 113 in Ninove

Gezond (t)Huis

In juni 2019 opent Ninove Welzijn cvba in samenwerking met Logo Dender vzw en stad Ninove de demonstratiewoning rond gezond wonen in de Pollarestraat 113 in Ninove.
 
Achter een eenvoudige gevel schuilt een boeiende demonstratiewoning met laagdrempelige informatie over gezond wonen. Doorheen de woning vind je onder andere tips om schimmels te voorkomen, de luchtkwaliteit in je woning te verbeteren en ontdek je de gevaren van slecht werkende verwarmingstoestellen. Volgende thema’s komen ook aan bod: verluchten en ventileren, verwarmen en verbranding, CO-preventie, ongedierte, ...
 
Gratis geleide bezoeken
 
De demonstratiewoning wordt opengesteld voor het publiek tijdens de maand juni 2019. Geïnteresseerden kunnen gratis een geleid bezoek aan de woning brengen van ongeveer anderhalf uur. De rondleiding gebeurt door gidsen die hiervoor speciaal opgeleid zijn. Zij nemen de groep mee op een interactieve ontdekkingstocht doorheen de verschillende ruimtes. Foto's en visueel materiaal maken het geheel toegankelijk voor iedereen. Na een bezoek aan de woning ontvang je een gratis gadget.
 
De geleide bezoeken gaan door op 5 juni 2019 om 10u, op 13 juni 2019 om 14u en op 17 juni 2019 om 14u.
 
Vrij bezoek is eveneens mogelijk op 8 juni 2019 van 10u tot 12u en op 22 juni 2019 van 14u tot 16u.
 
Gratis workshop 'Proper thuis'
 
De focus van deze workshop ligt op het gebruik van schoonmaakproducten en pesticiden in het huishouden. We bekijken voornamelijk welke gezonde keuzes je kan maken bij het schoonmaken en bestrijden van ongewenste diertjes. Aan de hand van een productenbox wordt ingezoomd op het lezen van etiketten. Deelnemers krijgen handige tips om zelf gezondere keuzes te maken.
 
De workshop 'Proper thuis' gaat door op 20 juni 2019 om 10u en op 24 juni 2019 om 14u.
 
Doelgroep
 
De rondleidingen en de workshop richten zich naar de ruimte bevolking en zijn zeker ook geschikt voor kwetsbare groepen. Daarnaast is een geleid bezoek aan de demonstratiewoning ook zinvol voor lokale actoren die actief zijn in het kader van wonen of regelmatig bij mensen aan huis komen. 
 
Inschrijven is verplicht
 
Inschrijven via Stad Ninove: welzijn@sociaalhuisninove.be of 054 31 32 45 (enkel in de voormiddag)
 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen