Nieuwsbrief

Gids: Inspiratiegids ‘31 mei, Werelddag zonder tabak’

Op 31 mei organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) jaarlijks de ‘Werelddag zonder tabak’. Ter ondersteuning van lokale besturen, scholen en andere organisaties bij de opzet van allerhande activiteiten rond 31 mei biedt het Logo een waaier van acties en materialen aan.

Voor wie?

Voor rokers, ex-rokers, niet rokers en meerokers.

Wie kan met dit materiaal aan de slag?

Lokale besturen, ziekenhuizen, CLB’s, scholen, bedrijven, welzijnsorganisaties,… die deel uitmaken van het netwerk van Logo Dender vzw.

Waarom?

Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van ziekte en sterfte. In België sterven er elk jaar ongeveer 16.000 mensen aan de gevolgen van tabaksgebruik. Dit zijn gemiddeld 50 mensen per dag. Daarom moedigen we tabakspreventie en rookstop aan. Onderzoek heeft bovendien aangetoond dat massale belangstelling op een piekmoment, zoals de werelddag, werkt.

Praktisch?

Neem een kijkje in onze gloednieuwe inspiratiegids met een uitgebreid overzicht aan informatie rond mogelijke acties, toepasbare methodieken en allerlei ondersteunende materialen. Laat je niet overdonderen door de vele informatie: in de handige inhoudstafel kan je meteen doorklikken naar het thema dat jou aanspreekt! 

Bestel je graag materiaal om jouw actie(s) in de kijker te zetten? Vul dan hier het deelname- en bestelformulier in. 

Ben je op zoek naar ondersteuning of meer info? Contacteer dan jouw regio-verantwoordelijke!

 

*Onze inspiratiegids is dit jaar een online boek. Bekijk je hem toch liever in PDF-versie, of wil je hem afdrukken? Klik dan hier

 

 

← Vorige

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen