Nieuwsbrief

Krijgt Vlaanderen een mentale opkikker op 10 oktober?

Dat hangt helemaal van jullie af! Want op 10 oktober is het opnieuw de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. In de vorige edities stonden er filmavonden, meditatiesessies, wandelingen, theatervoorstellingen en prikkelende lezingen op het programma.  Alles bij elkaar noteerden wij zowat 325 acties in meer dan 95 Vlaamse steden en gemeenten.

Dit jaar rekenen we opnieuw op jullie creatief en organisatorisch talent.  Inspiratie nodig? Wat denk je van een workshop fit in je hoofd, een infoavond over piekeren of, waarom niet, een-goed-in-je-vel-fuif?  Alles kan en mag, zo lang het maar leuk en inspirerend is. En het taboe rond geestelijke gezondheid helpt doorbreken, natuurlijk.

“Samen veerkrachtig” is opnieuw de rode draad van de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. En dat is geen toeval. Want veerkracht is precies datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen.  Veerkracht helpt ieder van ons omgaan met de kleine en grote uitdagingen van het leven. Niet iedereen slaagt er echter in om in zijn eentje recht te krabbelen.  De steun van vrienden of familie zorgt vaak voor de ommekeer. Een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje, een luisterend oor: het kan wonderen doen. Zorg dragen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht. En het is nog fijn ook, hadden we dat al gezegd?

Tien oktober is nog veraf, dat klopt. Maar we nodigen jullie graag nu al uit om alvast na te denken over straffe acties. En nog een nieuwtje: door het grote succes maken we er een tiendaagse van de geestelijke gezondheid van. We tellen samen tien dagen af naar tien oktober. Voel je dus vrij om al vanaf 1 oktober evenementen te organiseren. Voorlopig geen flitsende ideeën? Geen probleem, we komen later bij je terug met meer nieuws en voorstellen. Maar omcirkel toch al 1 tot 10 oktober met een rode stift (een groene of een gele mag ook). Bedankt!

Meer weten? Neem contact op met onze stafmedewerker 'Geestelijke gezondheid', Catherine De Koker of neem een kijkje op  www.samenveerkrachtig.be

>> Meer informatie op de projectpagina Tiendaagse Geestelijke Gezondheid.

De Werelddag Geestelijke Gezondheid is een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG), Te Gek!?, OPGanG, het Familieplatform geestelijke gezondheid, Zorgnet - Icuro, de Federatie van Diensten voor Geestelijke Gezondheidszorg (FDGG), het Vlaams instituut voor gezondheidspromotie en ziektepreventie VIGEZ, de Vlaamse LOGO's (Lokaal Gezondheidsoverleg), de overlegplatformen geestelijke gezondheidszorg, de netwerken geestelijke gezondheidszorg art.107, de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie (VVP), de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) en Parantee- Psylos, sportfederatie voor mensen met een handicap.

              

 

 

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen