Nieuwsbrief

← Vorige

Bewegen Op Verwijzing

Dagelijks bewegen. Soms denken we er te weinig tijd voor te hebben of is simpelweg de goesting er niet. Beperkte (financiële) kansen verhogen de drempel nog meer. Maar wat als je gezondheid eronder lijdt?

Dankzij het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ (BOV) kunnen huisartsen binnenkort patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar de ‘BOV-coach’.

Bewegen Op Verwijzing vertrekt vanuit een lokaal intersectoraal netwerk. Op dit lokale niveau en in afstemming met verschillende sectoren is het belangrijk dat het laagdrempelige beweegaanbod in kaart wordt gebracht. Waar nodig wordt dit best ook aangevuld met een aanbod dat voldoet aan de noden van de doelgroep.

Voor wie?

Volwassenen met een verhoogd beïnvloedbaar gezondheidsrisico dat verminderd kan worden door voldoende te bewegen en minder langdurig te zitten.

Wie kan de ‘Bewegen Op Verwijzing' lokaal organiseren? 

Lokale en regionale partners uit verschillende sectoren werken best samen: lokale besturen, huisartsenkring, gezondheids- en welzijnszorg, aanbieders van laagdrempelig beweegaanbod en organisaties die kwetsbare groepen bereiken

Waarom?

Meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. Bovendien worden kwetsbare groepen op deze manier goed bereikt.

Meer info

Download onze BOV-powerpoint.
Neem een kijkje op www.bewegenopverwijzing.be of neem contact op met uw Logo.

Meer weten?

Contacteer Marthe per mail op marthe.gysels@logodender.be of per telefoon op 053/41 75 58.

Voor Aalst en Erpe-Mere kan je info vinden op www.regioaalst.be/bov

Meer info over de BOV-coach en hoe je een aanvraag kan indienen vind je op de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven

 

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen