Nieuwsbrief

← Vorige

Dip? Dobbel. Doe!

Dip? Dobbel. Doe! is een leuke spelvorm dat leerlingen aan de hand van bewegingstussendoortjes aanzet om meer te bewegen in de klas. Elk speldoosje bevat een handleiding, een dobbelsteen, 80 kaartjes met bewegingstussendoortjes en 60 kaartjes met gezondheidsweetjes.

Bewegingstussendoortjes zijn veilige, leuke en eenvoudige oefeningen die je in het dagelijkse (school)leven kan gebruiken als ‘break’. Bijvoorbeeld bij een lesonderbreking of bij de overgang naar een nieuwe lesonderwerp. Dit zijn ideale momenten om tegemoet te komen aan de bewegingsnoden van de leerlingen. Daarnaast heeft Dip? Dobbel. Doe! ook aandacht voor gezonde voeding. Zo beantwoorden leerlingen via een kaart uit het spel een vraag over gezonde voeding.

Waarom?

Kinderen zitten te veel neer voor tv, achter de computer of tablet, maar ook in de klas. Voor de gezondheid en een betere concentratie is het belangrijk het zitten te onderbreken en af en toe eens te bewegen.

Praktisch

Spel downloaden?

Scholen kunnen de handleiding van Dip? Dobbel. Doe! downloaden of afdrukken, net als alle speelkaarten, en de tekeningen die de bewegingstussendoortjes uitbeelden via www.gezondleven.be/projecten/dip-dobbel-doe. Je vindt de materialen onderaan de pagina. 

Opleiding volgen?

Leerkrachten die graag de opleiding willen volgen over bewegingstussendoortjes en Dip? Dobbel. Doe! kunnen dit aanvragen bij MOEV. De vorming kost 50 euro (halve dag).

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen