Nieuwsbrief

← Vorige

Vorming 'Samen Uit'

Logo Dender vzw lanceert de vorming Samen Uit waarmee we socio-culturele verenigingen in Aalst warm willen maken voor geestelijke gezondheid. Je leert er als (lid van een) vereniging dat geestelijke gezondheid geen ver-van-mijn-bedshow is en je krijgt tips om zelf je eigen geestelijke gezondheid en die van je leden een boost te geven!

Bestuursleden kunnen bovendien een aparte vorming aanvragen om hun vereniging toegankelijker te maken voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit allemaal op een interactieve manier, doorspekt met leuke oefeningen en getuigenissen uit het echte leven! 
 

Wat is ‘Samen uit’?

‘Samen Uit’ wil de socioculturele verenigingen in Aalst warm maken voor geestelijke gezondheid. Via ‘Samen Uit’ leer je als (lid van een) vereniging dat geestelijke gezondheid geen ver-van-mijn-bedshow is en dat werken aan geestelijke gezondheid voor iedereen zinvol is! Je krijgt in deze vorming concrete tips & tricks mee om zowel jouw geestelijke gezondheid als die van je (mede)leden te versterken. 
 

Waarom ‘Samen uit’?

Sociaal contact is een belangrijke bron voor geestelijke gezondheid. Binnen het verenigingsleven staat dit sociaal contact centraal. ‘Samen Uit’ wil daarom socioculturele verenigingen versterken in hun unieke positie om bij te dragen aan de geestelijke gezondheid van al haar leden. 
 

Iets voor jou?

‘Samen Uit’ is op jouw lijf geschreven als je:
u graag een boost wil geven aan je eigen geestelijke gezondheid; 
u (samen met je vereniging) anderen wil helpen om zich beter in hun vel te voelen;
- u (samen met je vereniging) taboes over geestelijke gezondheid uit de wereld wil helpen.
 

Wat kan 'Samen uit' voor jou betekenen?

  • Een boeiende en interactieve vorming rond geestelijke gezondheid(sbevordering), verbondenheid en positieve beeldvorming. 
  • Voor geïnteresseerde bestuursleden is een aparte vorming voorzien rond het wegwerken van participatiedrempels voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. 
  • Jouw vereniging wordt (indien gewenst) opgenomen in onze digitale lijst van ‘toegankelijke verenigingen’

Wil je een vorming organiseren?

- 2u voor leden / 1u voor bestuursleden 
- minimum 10 deelnemers
- € 60/uur + verplaatsingskosten van de lesgever
- mail naar logo@logodender.be of bel 053/41 75 58

Download hier onze infobrochure!

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen