Nieuwsbrief

Logo Dender vzw is op zoek naar een enthousiaste en gedreven stafmedewerker om haar team te versterken
Sint en Piet leren je hun favoriete (dans)moves!
Woonzorgcentra kunnen binnenkort ondersteuning krijgen bij de implementatie van methodieken. De inschrijvingen voor het project ‘procesbegeleiding voor preventie in woonzorgcentra' zijn geopend.
Deelnemers aan bevolkingsonderzoeken naar kanker worden steeds sneller doorverwezen. Dat blijkt uit het jaarrapport 2018 van het Centrum voor Kankeropsporing en de Stichting Kankerregister.
Recent werd Drugbeleid op School (DOS) geüpdatet om scholen te ondersteunen bij de invulling van het nieuw decreet leerlingenbegeleiding.
Het Agentschap Zorg en Gezondheid lanceerde onlangs de Gezondheidsindicator Mobiliteit, een online tool om de gezondheidsimpact van het wegverkeer in alle gemeentes in Vlaanderen te vergelijken.
We nemen graag jouw mening mee in de verdere ontwikkeling van het project 'procesbegeleiding voor de woonzorgcentra'.
De meest recente versie van onze inspiratiegids voor 31 mei, Werelddag zonder Tabak, staat nu online. Download hem snel voor inspiratie en bestel je materialen voor 13 mei 2018!
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
Werk je als eerstelijnszorgverlener? Dan is de nieuwe richtlijn valpreventie voor thuiswonende ouderen een must om door te nemen.
evv
Wil je het ‘praten over hoe het met je gaat’ onder de aandacht brengen van het groot publiek, je medewerkers of ... ? Kies dan voor een eye-catcher: een moodwall.
Logo Dender beloonde in juni drie deelnemende klassen uit Zele, Ninove en Aalst met een gezonde receptie, leuke animatie én prijs.
In het najaar van 2017 lanceren het VLESP en de Associatie Beeldvorming een campagne rond het herkennen van signalen van psychische kwetsbaarheid. Wil je meewerken als getuige?
Op 31 mei ging opnieuw de Werelddag zonder Tabak door. Lees hier hoe onze lokale partners deze dag in de kijker zetten!
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
Een opleiding voor hulpverleners en eerstelijnswerkers over motiverende gespreksvoering. Pin 16 november 2017 vast in je agenda!
'Voor mij ben jij top, denk ook eens aan een stop'. Tabakstop, de gratis rookstophulpdienst van Stichting tegen Kanker stelt zijn jaarcijfers en nieuwe postkaartcampagne voor.
11 bedrijven gaan de strijd aan tijdens de eerste 10.000-stappenclash voor bedrijven.
Neem nu contact op met Logo Dender vzw en zet in maart het bevolkingsonderzoek in de kijker in jouw organisatie!
Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker blijft sterke resultaten boeken.
De zesde editie van de Week van de Valpreventie staat voor de deur. Met de slogan "Blijf in beweging, doe het veilig!" roepen we iedere 65-plusser op om deel te nemen.
Dat hangt helemaal van jullie af! Want op 10 oktober is het opnieuw de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid.
'No steps, no glory': wie durft de uitdaging aan?
Met Valentijnsdag, het feest van en voor de geliefden, wil het CvKO iedereen oproepen om ook steeds van jezelf te houden en zorg te dragen voor je eigen lichaam.
Neem deel aan het onderzoek naar psychisch welbevinden bij de Vlaming.
Logo Dender vzw gaat voor een maand zonder alcohol en gezonde alternatieven in het kader van Tournée Minérale! Volg in februari een maand lang de ervaringen en tips van de Logo-medewerkers.
De tweede themadag zet in op Gezondheidsongelijkheid: hoe pakken we lokaal de oorzaken aan?
In maart zetten we graag met jouw hulp het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker in de kijker. De website www.bevolkingsonderzoek.be, de uitnodigingsbrief en de folder kregen een heuse 'make-over'.
Preventietraject helpt clubs bij opstellen haalbaar alcohol- en drugbeleid
Tijdens de Gezondheidsconferentie Preventie op 16 en 17 december 2016 werd de overkoepelende gezondheidsdoelstelling vastgelegd.
In 2017 zetten we extra in op 'Gezondheid & Milieu'. Bekijk het interview met Ann De Mot, medisch milieukundige bij Logo Dender vzw en kom alles te weten over dit thema!
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project 'gezonde kinderdagverblijven' zet het voor je op een rij.
Het VIGeZ zoekt kleuterklassen die Woogie Boogie II willen uittesten. Het project is een uitbreiding van het reeds bestaande Woogie Boogie en daagt leerkrachten uit het lang stilzitten in hun kleuterklas aan te pakken.
Sportivos helpt clubs bij het opstellen van een haalbaar alcohol- en drugbeleid.
Op maandag 24 oktober 2016 zitten alle betrokken ministers samen in een interministeriële conferentie om een alcoholplan goed te keuren.
Op de gezondheidsconferentie van 16 en 17 december 2016 zullen nieuwe gezondheidsdoelstellingen voorgesteld worden. Deskundigen werden al nauw betrokken bij de voorbereidingen van de gezondheidsconferentie. Via een online enquête kan nu ook het brede publiek zijn stem over de toekomst van het preventieve gezondheidsbeleid laten horen.
Tijdens de masterclass leer je hoe je je lokaal gezondheidsbeleid doet uitgroeien tot een succesvol verhaal dat je inwoners niet alleen aanspreekt, maar ook engageert. Een lokaal gezondheidsbeleid met impact, dat máák je, met vakmanschap.
Masterclass Gezonde Gemeente lokaal gezondheidsbeleid
Www.noknok.be werd vernieuwd! Het is dé site voor jongeren van 12 tot 16 jaar die zich beter in hun vel willen voelen.
Een gesprek met coördinator, Sophie Goetghebuer, over het Logo, de toekomst maar ook over guilty pleasures en of ze liever haar saus erop of ernaast wilt.
De DrugLijn beantwoordt cannabisvragen van jongeren en hun ouders.
Op sportwijs.be, een nieuwe website van CAD Limburg, vinden sporters en sportclubs informatie en preventieve materialen rond middelengebruik en gokken.
NokNok wil de geestelijke gezondheid van jongeren versterken door het thema bespreekbaar te maken.
Vlaams minister Jo Vandeurzen stelt op 26 oktober 2016 samen met het Centrum voor Kankeropsporing het jaarrapport 2016 van de bevolkingsonderzoeken voor.
Think Life heeft als doel mensen beter te leren omgaan met zelfmoordgedachten.
10 tot 20% van de mama's krijgt een postnatale depressie. En toch blijft het onderwerp taboe. De sensibiliseringscampagne wilt aantonen dat mama's niet perfect moeten zijn en niet 'fulltime' mama moeten zijn. Steun verkleint namelijk de kans op een postnatale depressie.
Een relatie moet je koesteren, maar in elke relatie kan het al eens minder goed gaan. Voor veel relaties kan een beetje meer tijd en aandacht voor elkaar al wonderen doen.
Vandaag stelt VAD de nieuwe richtlijn voor alcoholgebruik voor op haar jaarlijkse studiedag.
We inspireren je graag met concrete voorbeelden van Liever Actiever, een gezondheidsproject dat meer bewegen en minder zitten stimuleert bij volwassenen. Met de focus op inactieve ouderen en kwetsbare groepen.
Wint jouw onderneming de Gezond Werken Award?
Neem met je klas een filmpje op waarin jullie één van de 10 Woogie Boogie-moves uitvoeren en maak kans op een te gekke prijs!
Werk mee gezonde gewoontes in je jeugdorganisatie en schrijf je in voor de studiedag 'Gezonde Goesting' en 'Gezonde Gasten'.
In hoeveel Vlaamse scholen staat er nog een frisdrankautomaat? Op welke manieren proberen scholen hun leerlingen te stimuleren om meer te bewegen? En wat met het verbod op de e-sigaret? Lees het in de indicatorenbevraging.
Een lokaal dienstencentrum is in de eerste plaats een ontmoetingsplaats. Regelmatig hoort daar een glas bij. Lekker en gezellig, maar soms kan alcoholgebruik problemen met zich meebrengen.
De Europese Vaccinatieweek focust dit jaar op de dicht(er)bij-vakanties. Ver weg of dichtbij op reis? Laat je liever vaccineren.
Supermama's denken aan alles. Of toch bijna. Stuur je mama op Moederdag een videoboodschap met je persoonlijke wensen en een herinnering om tijdig deel te nemen aan het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker.
Het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker geeft elke vrouw van 25 tot 64 jaar de kans elke drie jaar een uitstrijke te laten nemen.
Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) brengt jaarlijks het middelengebruik van jongeren in kaart via een leerlingenbevraging.
Door het grote succes maken we er dit jaar een tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid van. Zorg dragen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht.
Belgen nemen massaal deel aan Tournée Minérale, de campagne van VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker. Doe jij ook mee?
Elk jaar is er op 31 mei de Werelddag zonder Tabak. Dat is het moment om burgers te sensibiliseren over de gevolgen van roken.
Logo Dender zoekt een dynamische en creatieve projectondersteuner (30 uur) voor bepaalde duur (4 maanden van midden augustus tot midden december - standplaats Aalst)
Logo Dender vzw organiseert samen met OVAM een studiedag 'Asbest in en om het huis' op vrijdag 30 juni 2017.
Logo Dender vzw is op zoek naar twee toffe collega's om haar team te versterken
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen